+373 79030304

paulowniamoldova@gmail.com       Întrebări & Răspunsuri


1. Ce este Paulownia?
Paulownia este o plantă bioenergetică cu tulpină lemnificată. Are un ciclu de creştere scurt, şi se regenerează pe cale vegetativă. Planta comercializată de către compania noastră, a fost creată in laboratorul autorizat In Vitro din Spania, prin încrucişarea plantelor Paulownia Elongata x Paulownia Fortunei. Noua plantă creată a fost adaptata condiţiilor pedoclimatice din Europa, astfel încât să reziste la temperaturi extreme de la -25°C până la +45°C, şi totodată se acomodează uşor condiţiilor de sol şi climă din Europa. 70% din această plantă se poate folosi ca şi cherestea, iar 30% pentru biomasă. Copacul se regenerează de cel puţin 3 ori, astfel acelaşi copac poate fi exploatat de 3 ori, fără a fi neovie de replantare.

2. Pot cumpăra seminţe de Paulownia?
Compania noastră nu comercializează seminţe de Paulownia. Noi dupa înregistrarea plantei în Registrul soiurilor vom comercializa doar plante hibride, adaptate condiţiilor pedocilimatice din Europa. Hibridul este steril şi nu se poate înmulţi prin seminţe, înmulţirea se face prin clonare doar în laborator. Seminţele care pot fi germinate provin de la arborii originari din China, care sunt plante ornamentale, iar rezistenţa lor la temperaturi joase este foarte scăzută, iar ritmul de creştere redus. Nu recomandăm achiziţionarea seminţelor de pe internet.

3. Care este diferenţa dintre Paulownia Clon In Vitro 112® şi Paulownia Elongata/Fortunei /Tomentosa?
Paulownia Clon In Vitro 112® este o plantă care a fost creată într-un laborator prin încrucişare, si a fost adaptată condiţiilor pedoclimatice din Europa. Plantele Paulownia Elongata /Fortunei /Tomentosa sunt plante originare din China, cu scop ornamental, nu sunt adaptate la condiţiile pedoclimatice din Europa.

4. Ce documente dovedesc calităţile plantei?
Certificatul de origine şi garanţie. Certificatul de înregistrare international.

5. Unde pot planta?
Plantarea se poate efectua pe terenuri care corespund următoarelor criterii: - Pinza friatica la o adincime de 2 metri nu poate fi plantata, se recomanda pe terenuri cu pinza friatica mai mare de 5-6m - pH între 5,1-8,9